Pneumatika oktatás

Pneumatika alapjai - díjmentes oktatás

Legyen Ön is szakértő a pneumatikában!

 

Előfordult már Önnel, hogy gondot okozottegy vezérlő szelep vagy egy munkahenger kiválasztása?

Bővíteni és hasznosítani szeretné a tudását a munkája során, de nem talál megfelelő oktatási szakkönyveket?

Nincs ideje és lehetősége képzésekre járni, mert a napi feladataival kell foglalkoznia?

Nagyon hasznosnak találtam. Teljes átfogó képet ad egy pneumatikus rendszer felépüléséről. Különösen hasznosnak tarom a gyakorlati példákat valamint a valós eszközökön bemutatott működési elveket.
Mádi Zoltán
Evopro Kft.

 

Töltse le díjmentes online oktatásunkat!

Rendkívüli nagy részletességgel összeszedett oktatási anyag, mely az alapoktól kezdve ismerteti az olvasóval, a pneumatikával kapcsolatos összes hasznos információt.
Magyar András
Hübner-H Kft.
Az oktatási sorozat 13 fejezetből áll, amelynek minden részében egy-egy témakör legfontosabb ismereteittekintjük át alapismeret szinten.

Az egyes fejezeteket 5-10 perc alatt elolvashatja és meg is értheti.

A fotókkal, ábrákkal gazdagon illusztrált témák, hasznos ismereteket tartalmaz az Ön számára.


Máris kérem az első fejezetet!

 

>> 1. fejezet << - Pneumatika alapfogalmak

>> 2. fejezet << - Pneumatikus rendszer elvi felépítése, elemei

>> 3. fejezet << - Vezérlőszelepek csoportosítása, kialakítása

>> 4. fejezet << - Pneumatikus útszelepek működése

>> 5. fejezet << - Útszelepek ábrázolása, jelölése szimbólumokkal

>> 6. fejezet << - Gyakorlati útmutató a típusszámok értelmezéséhez

>> 7. fejezet << - Dugattyúrudas munkahengerek, alapfogalmak I.

>> 8. fejezet << - Dugattyúrudas munkahengerek, alapfogalmak II.

>> 9. fejezet << - Levegő-előkészítés, alapfogalmak

>> 10. fejezet << - Levegő-előkészítő egységek

>> 11. fejezet << - Technológiai szelepek

>> 12. fejezet << - NAMUR szelepek a technológiai folyamatok automatizálásában

>> 13. fejezet << - Pneumatikus csatlakozástechnika

>> 14. fejezet << - Megoldások kihívást jelentő környezetre

>> 15. fejezet << - ATEX, azaz Robbanásbiztos környezet

>> 16. fejezet << - Rozsdamentes termékek

Érdekes tény! Megdöbbentő!

A cégek közel 60%-a csak azért rendelnek alkatrészeket - méregdrágán - a rendelési kódok alapján, mert nem tudják pontosan, hogy mire is van szükségük... Csak azért, mert a pneumatikával foglalkozó kolléga nem tudja, hogy hogyan kellene azt a terméket kiváltani, helyettesíteni.

Csak azért, mert nincs megfelelő és tudása a pneumatikáról!


Ajánlások, referenciák

Az alábbi referencialista a teljesség igénye nélkül készült...
Köszönjük minden Olvasónak a visszajelzését, javaslatát, támogatását.

HAFNER Pneumatika Kft.

 

Bárkinek, aki ipari területen dolgozik, ajánlom az oktatási anyagot. Rövid, lényegretörő, gyakorlatias. Gratulálok az anyag összeállításához...
Bujdosó Ferenc
VELUX Magyarország Kft.
Az alapfogalmaktól kezdve tökéletesen felépített. Kezdőknek, haladóknak őszintén ajánlom.
Reisz Béla
LEIER Hungária Kft.
Ez az oktatás minden részletében kielégítő és megfelelően alapos. Egyaránt tudom ajánlani a pneumatika rejtelmeivel most ismerkedőknek, de a „régi szakiknak” is – amilyen jómagam is vagyok. Soha nem árt feleleveníteni ismereteinket, és ez az anyag erre kiválóan alkalmas volt. Köszönet érte a HAFNER mérnökeinek!
Korsós János
ITW Arylux Hungary Kft.
Hiába foglalkozok évek óta pneumatikus szabályozási rendszerek összeállításával, még mindig szükségem van egy ilyen napi felkészítésre. Nem továbbképzés, mert nem csak a meglévő tudást bővítem, hanem az alapokat is. János, értékelem a lelkiismeretességedet és a szaktudásodat.
Busay Attila
Agrometal-Food-Tech Kft.
Professzionális, alapos és közérthető oktatóanyag. Ajánlom a gépészmérnököknek, ismétlésként, a HAFNER specifikus részletei miatt. Elsősorban kiváló bevezetés a pneumatikával gyakorlatban foglalkozó és kapcsolatba kerülő munkatársaknak. Cégünknél a pneumatikát szerelő lakatos és a beüzemelő műszerész munkatársak, illetve a beszerző kolléga is folyamatosan olvasta a tananyagot, támogattuk őket, hogy alaposabban, mélyebben megértsék a témakört. Az egyes fejezetek még éppen nem voltak túl hosszúak, így az oktatásuk nem ment az egyéb teendők rovására.
Tóth András
Vajda Művek Kft.
Köszönettel vettük, ezt a közérthető összefoglalót a pneumatika alapjairól. A heti rendszerességgel érkező anyagokat kinyomtatva és összegyűjtve, használjuk fel a karbantartó kollegák képzésénél. Várjuk az esetleg további hasonló sorozatok megjelentetését.
Marton István
Kékkúti Ásványvíz Zrt.
Annak ellenére, hogy munkatársammal elvégeztünk ilyen tanfolyamot az Ön oktató anyaga felfrissítette ismereteinket. Körülbelül 3 évtizede foglalkozunk különféle szelepekkel, de a küldött anyaga nagyban hozzájárult ahhoz, hogy munkánk eredményesebb legyen.
Baráth Miklós
Experiment Kft.
Jónak látom magát az elképzelést, hogy segítőkészen átfogó képet kaptam a pneumatika alapfogalmairól, az alapvető szerelvények, egységek kapcsolási, működési módjáról. Mint ismétlésnek is ajánlom.
Lakatos Imre
PEZ Production Europe Kft.
A pneumatika alapfokú tananyag rendkívül jól szerkesztett, formai és tartalmi szempontok alapján egyaránt mértékadó összeállítás. Tartalmazza mindazokat az alapismereteket, amelyek a pneumatikus rendszerek elemeinek megismeréséhez, üzemeltetéséhez, esetleges meghibásodások behatárolásához szükségesek. Az olvasott tananyag ábrái igényesen szerkesztettek, a működés megértéséhez igen hasznos útmutatásokat tartalmaznak.
Dr. Borbás Lajos
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Az oktatási anyag részletes, de áttekinthető. Nagyon jó a struktúrája, ahogy egymásra épülnek a fejezetek.
Csépai Attila
Siemens Zrt.
Ajánlom minden azon karbantartási témakörben tevékenységet végző kollégának, akik esetleg nem részesültek korábban iskolai vagy egyéb tanfolyami képzés keretén belül pneumatikai képzésben. Ajánlott még csak ismétlés keretén belül is átolvasni az anyagot, mert igen hasznos.
László Ferenc
Bombardier Transportation Hungary Kft.
A HAFNER cég az utóbbi években sikeresen felzárkózott a "nagy pneumatikusok" sorába, így abszolút eséllyel versenyez a legigényesebb piacokon is. Aki tankönyvet ír, jövőt épít, és nem fél a konkurenciától... Hidraulikusként lelkes és elkötelezett HAFNER felhasználók vagyunk, meggyőződéssel tudjuk ajánlani a cég termékeit saját vevőkörünk számára is.
Görcs Imre
GIMEX Hidraulika Kft.
Kiválóan összeállított ismertető anyag, nagyon hasznos a pneumatikával most ismerkedőknek, ismeretek frissítéseként az ezen a területen régebben dolgozó szakembereknek, tervezőknek egyaránt.
Deák József
D.E.Á.K. Irányítástechnikai Kft.
Tanárként olvasva nagyon hasznosnak, hiánypótlónak tartom. Vonalvezetése felkeltette az érdeklődést, „mit hoz a jövő hét?”. Szakképzős diákok számára is hasznos, napi, aktuális alkatrészismeretet ad, nekünk is segít, hogy tartsuk a lépést az ipar fejlődésével. Segítségével hitelesebbé tehetjük az elméleti oktatást is. Minden kollegámnak csak ajánlani tudom.
Vizi Tibor
Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola
Kiváló és hasznos kezdeményezésnek tartom az oktatási anyagot. Tanulmányozását ajánlom azoknak, akik először találkoznak pneumatika elemekkel, illetve azoknak is, akik szeretnék ismereteiket felfrissíteni.
Butyka Béla
SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.
Még a gyakorlott felhasználóknak is hasznos ez az összefoglalt és nagyon jól szerkesztett összeállítás, amellyel jó volt feleleveníteni a nagyon régen tanultakat.
Pozsgai István
Agrometal-Food-Tech Kft.
Pneumatikus rendszerek üzemeltetői, oktatási intézmények előadói, diákjai számára is hasznos információkat tartalmaz.
Turi László
Mátészalkai Szerelvénygyártó Kft.
Az alapfokú ismeretek felelevenítését mindenképp hasznosnak találom, mivel a napi munkavégzésben nagy segítségünkre lehet egy-egy probléma mielőbbi kiküszöbölésében. A szabadidőből valóban csak pár percet kell ráfordítani.
Bella József
Óvártej Zrt.
Közérthető, jól olvasható, gyakorlatias írás. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a pneumatikával, és azoknak is, akik régi ismereteiket szeretnék leporolni.
Szigethy Endre
Food-Tech 2002 Kft.
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat használunk. Továbblépéssel elfogadja a cookie-k használatát. Szabályzatunkat itt tekintheti meg. További információk Elfogadom